Alta mar

Contacto

Pregón de Félix Pons de la Festa de l'Estendard 2006

fabian | 04 Gener, 2007 11:18

Lo primero de todo, un hurra por la web del Ayuntamiento que nos ha puesto el Pregón de Félix Pons de la Fiesta de l'Estendard. Bravo. Desearía que éste fuera el primero de una biblioteca de pregones y discursos y conferencias que se realizan en Palma y que yo pudiera crear una categoría enlazándolos.

Fueron dos artículos de la bitácora de Toni Roig los que anunciaron este acontecimiento que hoy se estrena en Internet (Fèlix Pons fa diana en el pregó de la Festa de l'Estendard y Fèlix Pons, pregoner de l'Estendard).

El pregón se halla en un pdf de 26 páginas, algunas de las cuales son fotografías antiguas de Palma, que se puede bajar o abrir desde esta página de la web del Ayuntamiento.

Ivo Andric conta a la seva novel·la Hi ha un pont sobre el Drina - un llibre que hauria de ser de lectura obligatòria a totes les escoles d'Europa -, que el vell Alí-Hodja, descendent de turcs que vivien a les terres islàmiques de Bòsnia des del segle XV, quan arribaren els austríacs a ocupar el seu país, al final del segle XIX, decidí anar-se'n amb tots els seus perquè no se sentia amb cor de viure a un país on a partir d'aquell moment hauria de sentir com sonaven les campanes. Res no seria més absurd que pensar que per conviure hem de silenciar les nostres campanes.

A Palma, ja no se'n senten moltes, de campanes. Si no vaig errat, sonen la d'en Figuera, les de la Seu, les d'alguns convents de monges tancades i molt poca cosa més. Però els qui arriben a Palma saben que arriben a una ciutat i a un país on sonen les campanes. Palma està compromesa a mantenir el toc de les campanes. Està compromesa a no oferir silenci. Està compromesa a oferir als qui arriben tot allò que ens ha anat conformant al llarg del temps. El pitjor que podria passar seria que ens deixàssim dur per un desdibuixament insensible i que al final no tenguéssim res per oferir. Els qui venen volen somiar els nostres somnis, volen sentir les nostres campanes. Per això, hem de mantenir vius els nostres somnis, la casa endreçada i les campanes temperades.

Félix Pons: Compartir els somnis (Pregó per a la Festa de l'Estendard)

Muy interesante el discurso sobre una problemática que no es nueva aunque sí lo sean sus dimensiones y alcances.

Mi mayor enhorabuena a quienes han hecho posible este estreno en Internet y ojalá se convierta en algo usual el hecho de que discursos públicos se cuelguen en Internet y estén al alcance de todos los ciudadanos.

Comentaris

Biblioteca Municipal Digital

TONI ROIG | 04/01/2007, 19:29

Vos imaginau que els recursos de les biblioteques municipals -les obres que legalment sigui possible- i totes les editades per l'Ajuntament i altres institucions estiguessin disponibles a Internet?. El cost és ínfim per a l'Ajuntament i pràcticament 'gratuït' si ho comparam amb la rendibilitat cultural que se'n pot treure.

Re: Pregón de Félix Pons de la Festa de l'Estendard 2006

Fabián | 04/01/2007, 20:05

Creo que tienes toda la razón y que, al ser factible, hay que pedirlo.

Re: Pregón de Félix Pons de la Festa de l'Estendard 2006

Fabián | 04/01/2007, 20:08

Hay también un aspecto en el que podemos participar y es la difusión. Conviene que se expongan los documentos que sea posible, pero también conviene que nos hagamos eco de ello.

xboqhVbKmYXxIggjfmU

Free Dating sites | 05/08/2013, 07:52

Hey, I love your internet site if I'm straightforward. Wherever did you get it built?

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb - Administrar